به گزارش خبرنگار برنا به نقل از الجزیره، چین شکایت رسمی خود را به سازمان تجارت جهانی (WTO) علیه تصمیم اخیر اتاوا برای اعمال تعرفههای سنگین بر خودروهای الکتریکی ساخت چین و همچنین فولاد و آلومینیوم ارائه کرده است. وزارت بازرگانی چین این تعرفهها را که ممکن است تا 100 درصد افزایش یابد، محکوم کرده و کانادا را به «حمایتگرایی تجاری» متهم کرده است.
پکن در بیانیهای که روز جمعه، 6 سپتامبر 2024 منتشر شد، از کانادا خواست تا این تعرفهها را لغو کند و هشدار داد که چنین اقداماتی زنجیرههای تأمین جهانی را دچار اختلال میکند.
به گزارش بلومبرگ، این شکایت سومین موردی است که چین در سال جاری به دلیل تعرفههای خودروهای برقی مطرح کرده است. پیش از این، اختلافاتی مشابه با آمریکا در ماه مارس و با اتحادیه اروپا در آگوست 2024 رخ داده بود.
کانادا هفته گذشته اعلام کرد که از اول اکتبر 2024، تعرفههای 100 درصدی بر خودروهای الکتریکی ساخت چین، از جمله خودروهای هیبریدی، کامیونها، اتوبوسها و وانتها اعمال خواهد کرد.
این تعرفهها به عوارض گمرکی قبلی 6.1 درصدی خودروهای برقی چینی اضافه خواهد شد. علاوه بر این، کانادا تصمیم دارد از 15 اکتبر 2024، تعرفه 25 درصدی جداگانهای بر فولاد و آلومینیوم وارداتی از چین اعمال کند.
این اقدامات در پی نگرانیهای فزاینده از تأثیر واردات محصولات چینی بر صنایع داخلی کانادا صورت گرفته است.
در پاسخ، چین تحقیقاتی را درباره دامپینگ تجاری واردات کلزا از کانادا آغاز کرده است که نشاندهنده تلاش این کشور برای حفاظت از شرکتهای داخلی در برابر رقابت خارجی است.
طبق گزارش بلومبرگ، این تعرفهها، به ویژه تعرفه 100 درصدی خودروهای برقی، تأثیر قابل توجهی بر صادرات چین خواهند داشت. خودروهای برقی یکی از بخشهای کلیدی برای اقتصاد چین هستند و این کشور تلاش میکند تا از طریق تجارت بینالمللی رشد صادرات خود را افزایش دهد.
وزارت بازرگانی چین مجدداً تأکید کرده است که از پلتفرم WTO برای حفاظت از «حقوق و منافع مشروع» شرکتهای چینی استفاده خواهد کرد و از کانادا خواسته است در سیاستهای حمایتی خود تجدیدنظر کند.
انتهای پیام/