براساس دستورالعمل نحوه تشویق گزارش دهندگان فرار مالیاتی، امکان پرداخت پاداش تا سقف ۵۰۰ میلیارد ریال به دانشبنیانها و پرداخت پاداش به گزارش دهندگان حداکثر تا نیم درصد مبلغ اصل مالیات در مرحله تشخیص فراهم شد.
به گزارش رسانه مالیاتی ایران، در اجرای مقررات ماده (۳۷) آییننامه اجرایی ماده (۲۱۹) قانون مالیاتهای مستقیم و به منظور استفاده از توان نظارتی مردمی برای کشف و کاهش فرار مالیاتی و ایجاد انگیزه در اشخاص به منظور ارائه اطلاعات کتمان درآمد فعالان اقتصادی، دستورالعمل نحوه تشویق گزارش دهندگان فرار مالیاتی ابلاغ شد.
مطابق این دستورالعمل، گزارش دهندگان، گزارشهای مرتبط با فرار مالیاتی را در سامانه گزارشهای مردمی فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور (سوت زنی) ثبت نموده و کد رهگیری گزارش را دریافت مینمایند. هرگونه اطلاعرسانی به گزارشگر از نتیجه اقدامات انجام شده فقط از طریق کد رهگیری در سامانه انجام میشود و پرداخت پاداش مستلزم ثبت اطلاعات هویتی گزارشگر اعم از شماره تلفن همراه و شماره شبای حساب بانکی در سامانه است.
چنانچه بر اساس اطلاعات دریافتی در سامانه، مؤدیان مالیاتی جدید با درآمدهای کتمان شده شناسایی و منجر به صدور اوراق تشخیص یا مطالبه مالیات شود سازمان میتواند نسبت به پرداخت پاداش حداکثر تا نیم درصد مبلغ اصل مالیات تشخیصی یا مطالبه شده و در مجموع حداکثر تا سقف سه برابر میزان معافیت موضوع ماده (۸۴) قانون مالیاتهای مستقیم مربوط به سال ثبت گزارش در سامانه، اقدام نماید.
همچنین چنانچه اطلاعات با الگوهای فناورانه و نوآورانه توسط شرکتهای فناور و دانش بنیان مورد تائید معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به سازمان ارائه و منتج به شناسایی فرار مالیاتی با اهمیت شود، مشروط بر عدم وجود قرارداد یا تفاهم نامه، پس از بررسی و تائید کارگروه تشویق گزارشگران، متناسب با میزان فرار مالیاتی شناسایی شده مشمول پرداخت پاداش حداکثر تا سقف ۵۰۰ میلیارد ریال است.
انتهای پیام/