به گزارش خبرگزاری تسنیم، پپیمان فلسفی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه تکلیف قانونی خرید تضمینی گندم برای مجری قانون مشخص شده است، گفت: مبالغ مربوط به خرید تضمینی گندم باید درطی 24 ساعت به کشاورزان پرداخت بشود که همه ساله با وجود پیگیری های دولت و پیش بینیهای قانونی مجلس، متاسفانه چند سالی است این اتفاق نمی افتد.
وی افزود: با پیگیری هایی که انجام شده است در قانون خرید تضمینی یعنی اصلاح قانون تضمینی گندم پیش بینیهای خوبی به عمل آمد که اولا میزان تولید گندم را ارتقا داد و در حالی که کشور ما 4 سال پیش وارد کننده گندم بود و تولید آن به حدود 7 میلیون تن در سال رسیده بود که اکنون به شرایط مطلوبی رسیدیم.
در سال گذشته حدود یازده میلیون تن گندم برداشت شد و خرید گندم نانوایی تقریبا در حد خودکفایی صورت گرفت و امسال هم پیش بینیها و برآوردها این است که حدود 12 میلیون تن گندم خریداری شود و البته دو سه میلیون تن هم گندم خودمصرفی کشاورزان برای سال آینده در اختیار خودشان نگه دارند. براساس برآوردهایی که بعمل آمده تا پایان مرداد و اواسط شهریور شاهد خودکفایی در تولید گندم خواهیم بود.
فلسفی بیان کرد: کشاورزان از زمانی که محصول را تحویل میدهند طبیعا منتظرند که پول گندم دریافتی شان گندم تحویل داده شده را دریافت کنند و این یکی از مسایلی است که ذهن همه ما را به خودش مشغول کرده ما چند جلسهای را با مسئولان وزارت جهادکشاورزی، سازمان برنامه و بودجه و سازمان هدفمندی یارانه ها، وزارت نفت به دلیل این که قانونگذار منبع تامین اعتبار لازم برای پرداخت گندم و خرید گندم را از منابع درآمدهای نفتی تعیین کرده است.
البته این منابع بایستی در اختیار سازمان هدفمندی یارانهها قرار بگیرد و بدون هرگونه دخل و تصرفی به کشاورزان پرداخت شود که البته این فرآیند دارد انجام میگیرد شرکت بازرگانی دولتی ایران هم کار خرید را انجام میدهد و گزارشهای بروز تهیه میکند و در اختیار سازمان برنامه و بودجه قرار میدهد و این عزیزان هم براساس میزان ورودی و اعتباری که دریافت میکنند و منابع مالی که در اختیارشان است پرداخت به کشاورزان را انجام میدهند.
او در ادامه گفت: 165 همت اعتبار برای خرید گندم در سال زراعی 1403 – 1402 پیش بینی شده است که قسمتی از آن پرداخت شده است.
فلسفی گفت: کشاورز به منابع مالی حاصل از فروش محصولات کشاورزی نیاز دارد و برای سال آینده برنامه ریزی میکند و اگر پولش به موقع پرداخت نشود همه زندگی اش مختل میشود از طرفی برنامه ریزی او برای سال زراعی بعد هم دچار اشکال میشود و ما بایستی حتما شرایطی را برای پرداخت مطالبات گندمکاران پیش بینی کنیم و در صورت تاخیر ضرر و زیان آن ها پرداخت شود.
پرداخت 60 درصدی مطالبات گندمکاران/ چالش در تامین منابع وجود دارد
محمد حسینی مستشار دیوان محاسبات کشور نیز اخیراً در گفتگو با تسنیم در خصوص مشکلات در تامین منابع مطالبات گندم کاران براساس تبصره 8 قانون بودجه گفته بود که در این بخش در مجموع 1430 همت برای یارانه نان پیشبینی شده بود. با توجه به اینکه فصل برداشت گندم از ابتدای سال آغاز شده و تا پایان تایستان ادامه دارد و در حال حاضر عمده کشاورزان محصولات خود را تحویل دادهاند، انتظار پرداخت مطالبات خود را دارند. تا به امروز از حدود 1430 همت منابع در نظر گرفته شده، 643 همت(حدود 63 درصد) پرداخت شده است. با این وجود یکی از چالشهای بزرگی که در این حوزه داریم مربوط به عدم پرداختها است که باید فکری برای آن شود.
انتهای پیام/