معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: با هدف تکمیل کریدورهای ترانزیتی کشور و به مناسبت دهه مبارک فجر، آزادراه تبریز-مرند به طول ۲۴ کیلومتر به ارزش روز ۶۰ هزار میلیارد ریال با حضور رییس جمهور به صورت ویدیو کنفرانسی افتتاح شد.
به گزارش مدیریت ارتباطات و اطلاعرسانی شرکت مادر تخصصی ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، هوشنگ بازوند از افتتاح آزادراه تبریز-مرند به طول ۲۴ کیلومتر با حضور وزیر راه و شهرسازی به صورت ویدیو کنفرانسی خبر داد و گفت: تکمیل و توسعه کریدورهای ترانزیتی به ویژه در بخش آزادراهی نقش بیبدیلی در تسهیل حمل و نقل، کاهش زمان سفر، افزایش ایمنی جادهها و رونق اقتصادی کشور در سطح ملی و بینالمللی دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: با توجه به موقعیت استراتژیک ایران در منطقه و عبور کریدورهای شمال-جنوب و شرق به غرب از کشور، احداث آزادراه تبریز-مرند-بازرگان به عنوان بخش مهمی از کریدور آزادراهی شرق به غرب کشور که از گمرک دوغارون در مرز با کشور افغانستان آغاز و پس از عبور از پایتخت به گمرک بازرگان در مرز با کشور ترکیه ختم میشود در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این آزادراه از محورهای پرتردد سفرهای تجاری و تفریحی منطقه به شمار میرود که با توجه به ظرفیت ترانزیت سالانه بیش از ۱۵ میلیون تن بار و ۱۰ میلیون نفر مسافر به منطقه قفقاز و ترکیه، موجب افزایش سهم ایران از این ترانزیت و در نتیجه توسعه همه جانبه کشور میشود.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه با اشاره به دستاوردهای بهرهبرداری از این آزادراه اظهار داشت: ایجاد ۹۸۰ فرصت شغلی، افزایش سالانه ۳۰۰ میلیارد ریال رونق اقتصادی به همراه افزایش ایمنی سفر با کاهش ۳۰ نفر کشته و مجروح در حوادث جادهای و صرفهجویی ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال ناشی از کاهش سوانح جادهای بخشی از مزایای بهرهبرداری از آزادراه تبریز-صوفیان است.
بازوند ادامه داد: آزادراه تبریز-مرند با کاهش ۱۴ دقیقه از زمان سفر موجب صرفهجویی ۱۲ هزار میلیارد ریال در سال میشود و با کاهش مصرف سوخت نیز صرفهجویی ۴۱ میلیون لیتر در سال با ارزش ریالی ۲ هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال را برای اقتصاد کشور به همراه دارد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه تکمیل کریدورهای آزادراهی را یکی از برنامههای اصلی وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد و گفت: کریدورهای آزادراهی به عنوان شریانهای اصلی حمل و نقل کشور، علاوه بر تسهیل ارتباطات داخلی، به یکی از ارکان اصلی تجارت بینالمللی تبدیل شدهاند که توسعه آنها دسترسی سریع و ایمن به بازارهای جهانی را فراهم کرده و به افزایش صادرات و تقویت موقعیت ایران در مسیرهای ترانزیتی منطقهای کمک میکند.
بازوند همچنین بر اهمیت همکاری با کشورهای همسایه و استفاده از موقعیت ژئوپولیتیکی کشور برای تبدیل شدن به یک هاب ترانزیتی منطقهای تاکید کرد و افزود: موقعیت استراتژیک ایران در کریدورهای ترانزیتی شرق به غرب و شمال به جنوب، فرصتهای فراوانی را برای کشور ایجاد کرده است که با تکمیل آزادراهها و کریدورهای ترانزیتی، این ظرفیتها به بهترین نحو ممکن بهرهبرداری خواهند شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تکمیل کریدورهای آزادراهی را در قالب ۷ طرح تشریح کرد و گفت: این کریدورهای شمال-جنوب و شرق به غربی کشور در مجموع ۶ هزار و ۱۸۶ کیلومتر است که در حال حاضر ۲ هزار و ۸۳۶ کیلومتر از آنها به بهرهبرداری رسیده است، ۳۳۹ کیلومتر در دست اجرا قرار دارد و برای تکمیل بخشهای باقیمانده بیش از ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
انتهای پیام/