کارشناس مرکز پیشبینی اداره کل هواشناسی کرمان گفت: وزش باد شدید همراه با گرد و خاک مهمترین پدیده جوی استان تا پایان هفته جاری است ولی بارش باران و برف، حتی تگرگ در حد خسارتزا در برخی مناطق داریم و دما نیز تا ۱۰ درجه کاهش مییابد.
هشدار توفان و بارش خسارتزا در کرمان/ دما تا ۱۰ درجه سرد میشود
محمدامین دریافر افزود: طبق بررسی آخرین نقشههای پیش یابی هواشناسی و پیرو هشدار نارنجی شماره ۱۱ که چهارم اسفند صادر شد از امروز تا پایان هفته وزش باد و گرد و خاک، افزایش ابر و رگبار پراکنده از پدیدههای جوی غالب در سطح استان است.
پیش بینی هوای کرمان فردا
وی بیان کرد: این هفته بارندگی در درجه اهمیت بعد از وزش باد قرار دارد چون سرعت وزش باد در برخی مناطق به ۱۰۰ کیلومتر پیشبینی می شود که میتواند باعث گرد و خاک، توفان شن، کاهش کیفیت هوا و اختلال تردد در محورهای استان کرمان و استانهای نیز همجوار شود.
وضعیت هوای کرمان فردا
کارشناس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان گفت: بیشینه سرعت وزش باد از امروز تا سه شنبه در نوار شرقی از جمله بخش شهداد، بم، ریگان و زهکلوت(مرکز شهرستان جازموریان در جنوب استان) و بخشهایی از شمال، شمال غرب و غرب پیش بینی میشود؛ البته کل استان متاثر از وزش باد است اما نسبت به مناطق شرقی و غربی میزان آن کمتر خواهد بود.
وی درباره فعالیت سامانه بارشی هم اظهار داشت: از بعدازظهر امروز تا سه شنبه و پایان هفته شرایط برای افزایش ابر، بارش پراکنده باران گاهی رگبار و رعد و برق در برخی مناطق استان به ویژه در نیمه غربی، نواحی مرکزی و یکسری ارتفاعات وجود دارد.
دریافر افزود: رگبار و رعد و برق به همراه بارش تگرگ بیشتر در مناطق مرکزی و جنوبی رخ خواهد داد که در شهرستانهایی مثل جیرفت، عنبرآباد، کهنوج و منوجان شرایط برای بارش تگرگ مستعد است؛ رگبار باران نیز در مناطق مرکزی از جمله کرمان، ماهان، جوپار، راین، رابر و بافت و ارتفاعات دلفارد و ساردوئیه نیز وجود دارد و بارش برف در ارتفاعات مهیاست.
وی تصریح کرد: نوع بارشها رگباری است که خساتزا خواهد بود؛ یعنی بارندگی در یک منطقه میتواند با شدت زیاد باشد و صد متر آن طرف تر هیچ گونه بارشی نباشد.
کارشناس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان گفت: در هشدار نارنجی تمرکز ما بیشتر بر وزش باد و گرد و خاک است ولی بارشها را نیز در همان هشدار ذکر کردیم که دستگاههای اجرایی ذیربط آمادگی لازم را داشته باشند.
وی افزود: شاید بارش باران و تگرگ در یک منطقه خسارتزا باشد به خصوص منطقه رابر و جیرفت و جاهایی که بالادست باشد، لذا یک لحظه رگبار سنگین باعث جاری شدن روان آب میشود.
کاهش محسوس دما تا ۱۰ درجه
دریافر درباره کاهش دما در کرمان نیز گفت: از امروز روند کاهشی دما شروع میشود اما از روز سه شنبه و پایان هفته کاهش محسوس دما را داریم که در برخی مناطق تا ۱۰ درجه دما کاهش مییابد.
وی بیان کرد: دمای شهر کرمان طی روزهای آتی به منفی پنج درجه و جاهایی مثل بردسیر به منفی ۶ درجه میرسد؛ همچنین تداوم هوای سرد تا اواسط اسفند پیش بینی میشود که این وضعیت برای درختانی که بتازگی جوانه زده اند، خسارت زاست.
همچنین براساس دماهای ثبت شده در ۲۴ ساعت گذشته سردترین ایستگاه استان کرمان لاله زار بردسیر با دمای منفی یک درجه و گرمترین ایستگاه، بم و شهداد با دمای ۲۹ درجه بوده است.
کمینه دمای شهر کرمان در این مدت پنج درجه بالای صفر و بیشینه دما ۲۱ درجه ثبت شد.
سایر اخبار استان کرمان
٧٢ درصد از اراضی دستگاههای اجرایی کرمان سند ندارند
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان گفت: دستگاههای اجرایی این استان از شفافیت مالکیت هراس دارند و از مجموع ۲۶۰ هزار هکتار اراضی دستگاههای اجرایی، صرفا ۲۸ درصد حدنگاری شده است.
مهر نوشت، سید مهدی هاشمی، صبح یکشنبه در نشست کمیته استانی هماهنگی اجرای قانون الزام گفت: با توجه به همکاری اداره کل منابع طبیعی استان کرمان بیش از ۹٩ درصد از اراضی ملی سنددار و از تعرض و دستاندازی سودجویان مصون مانده است.
وی، با اشاره به صدور اسناد مالکیت منازل روستایی با همکاری بنیاد مسکن افزود: علی رغم گذشت ۲۷ سال از برنامه دوم توسعه تا کنون، صرفاً یک سوم روستاها سند دار شده که تحرک بنیاد مسکن استان کرمان در امر تشکیل پرونده و ارسال به ادارات ثبت اسناد مورد انتظار جدی است.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان خاطر نشان کرد: در حوزه صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی و بافت شهری اما شاهد وضعیت بسیار خوبی هستیم و با توجه به فعالیتهای تبیینی و استفاده از ظرفیتهایی نظیر صدا و سیما، رسانهها و مطبوعات، تریبون نماز جمعه و حضور در دهیاریها و بخشداریها، تشکیل پرونده جهت دریافت سند مالکیت رشد ۶۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.
هاشمی، افزود: همچنین با توجه به رفع برخی موانع قانونی و تسهیل صدور اسناد اراضی کشاورزی، تعداد آرا مثبت هیئتهای قانون تعیین تکلیف نسبت به سال قبل رشد ۱۰۲ درصدی داشته است.
دبیر کمیته استانی هماهنگی اجرای قانون الزام در توضیح این مطلب بیان داشت: پیش از تصویب قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول، صدور اسناد مالکیت شش دانگ اراضی کشاورزی منوط به رعایت حدنصاب مساحت بود و اراضی کشاورزی با مساحت پایین، قابلیت صدور سند مفروز نداشت و با رأی منفی از سوی هیئتها مواجه میشود.
وی اضافه کرد: اما تبصره ۹ ماده ۱۰ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات، صدور اسناد مالکیت برای اراضی کشاورزی با هر مقدار مساحت را فراهم نموده است و برای اراضی کشاورزی خرد شده نیز سند اولیه صادر میشود اما افراز و تفکیک، تابع رعایت حدنصاب است.
عضو شورای قضائی استان کرمان با انتقاد شدید از عدم اقدام دستگاههای اجرایی برای اخذ سند مالکیت، تصریح کرد: دستگاههای اجرایی از شفافیت مالکیت هراس دارند و از مجموع ۲۶۰ هزار هکتار اراضی دستگاههای اجرایی، صرفاً ۲۸ درصد حدنگاری شده است.
وی در ادامه اظهار داشت: اداره کل اقتصاد و دارایی به عنوان متولی املاک دولتی، میبایست اطلاعات دقیق مالکیت دستگاهها و اراضی و املاک فاقد سند را به اداره کل ثبت اسناد ارائه دهد تا سازمان بازرسی و دادستانی به این موضوع ورود و با ترک فعلها برخورد کند.
دبیر کمیته استانی هماهنگی اجرای قانون الزام همچنین با گلایه از جزیرهای عمل کردن برخی دستگاهها در استان گفت: ایجاد وحدت رویه و همافزایی میان ارگانهای مختلف یک ضرورت است و ضرورت دارد اختلاف نظرها با برگزاری جلسات مشترک، حل و فصل شود.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان در خاتمه ابراز کرد: با توجه به کمبود شدید نیروی انسانی در مجموعه ثبت اسناد، اقدامات جهادی و نذر خدمت در ایام تعطیل و ساعات غیر اداری به صورت جدی دنبال میشود، اما علاوه بر این، استفاده از ظرفیت کانون کارشناسان رسمی و مرکز کارشناسان دادگستری نیز امکانپذیر است که اگر با اخذ تعرفه مناسب، پای کار بیایند میتواند بسیار گرهگشا باشد.