معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در خصوص واریز سوخت به کارت بانکی گفت: با وجود اینکه هنوز مصوبه انتقال سوخت به سیستم بانکی به ما ابلاغ نشده است.
به گزارش بنکر (Banker)، محمدصادق عظیمیفر افزود:جلسات متعدد برگزار کردهایم و در حال طراحی معماری جدید سامانه هوشمند سوخت با همکاری نظام بانکی و دیگر ذینفعان این حوزه هستیم.
عظیمیفر اظهار کرد: سالانه ۱۰۰ میلیارد لیتر انواع فرآوردههای نفتی با ارزشی بالغ بر ۵۵ میلیارد دلار در سطح کشور توزیع میشود که امانتی از سوی مردم است.
ما خود را نسبت به تأمین و توزیع این فرآوردهها مسئول میدانیم و باید آنها را به درستی به مصرف برسانیم.
وی افزود: در حوزه تولید پس از انقلاب، پیشرفتهای چشمگیری داشتهایم و تولید بنزین و نفتگاز نسبت به قبل از انقلاب چند برابر شده است.
با این حال، به دلیل تمرکز بر عرضه بیشتر فرآوردههای یارانهای، نتوانستهایم اقدامات موثری در کاهش شدت مصرف انرژی انجام دهیم و به همین خاطر شدت مصرف انرژی کشور ۲.۵ برابر میانگین جهانی است.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل افزایش مصرف در بخش فرآوردههای نفتی مایع پدیده قاچاق سوخت است.
دولت دوازدهم نسبت به این مسئله رویکردی فعالانه دارد و نگاه رئیسجمهور و وزارت نفت بر این است که برای مقابله با این پدیده اقداماتی انجام دهیم، هرچند که به صفر رساندن قاچاق به دلیل تفاوت قیمت سوخت در داخل و همسایگان امکانپذیر نیست.
در عوض تلاش میکنیم با استفاده از حداکثر امکانات و ابزارها، این مسئله را به حداقل برسانیم.
عظیمیفر اظهار داشت: یکی از ابزارهای کنترل قاچاق، تجهیز تاسیسات و زیرساختها به سیستمهای پایش لحظهای و هوشمندسازی زنجیره تولید، انتقال و توزیع فرآوردههای نفتی است.
با استفاده از فناوریهای پیشرفته و ارتقای سیستمهای اندازهگیری، میتوانیم با مدیریت مبتنی بر داده، محلهای اتلاف و قاچاق را شناسایی و بهرهوری در تأمین و توزیع فرآوردهها را افزایش دهیم.
وی اضافه کرد: در راستای کاهش قاچاق، از ابزارهایی چون هوش مصنوعی در هوشمندسازی زنجیره استفاده خواهیم کرد.
در اجرای این طرح، سه مجموعه پیشتاز شامل ایرانسل، مپنا و طراحی ساختمان نفت با هم همکاری خواهند کرد تا بتوانیم این پروژه را در سریعترین زمان ممکن پیادهسازی کنیم و بزرگترین پروژه هوشمندسازی در صنعت نفت کشور را به اجرا درآوریم.
عظیمیفر در ادامه گفت: یکی از اهداف این پروژه کاهش قاچاق در حوزه پالایش و توزیع است.
باید ریشه قاچاق را شناسایی کنیم؛ عمده قاچاق سوخت ناشی از عدم توازن در تخصیص سهمیهها و نبود نظارت بر عملکرد مصرفکنندگان است. بهعبارت دیگر، ۹۰ درصد قاچاق در بخش مصرف اتفاق میافتد.
معاون وزیر نفت ابراز امیدواری کرد که دستگاههای متولی مصرف با تأکید رئیسجمهور همکاری کنند و تمام ابعاد مرتبط با پیشگیری از قاچاق سوخت در کنار همکاری مؤثر دستگاههای امنیتی، قوه قضائیه و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تکمیل شود.
عظیمیفر همچنین درباره لغو بیمهنامه افرادی که کارت سوخت ندارند گفت: مصوبهای مبنی بر محدودیت کارت سوخت برای افرادی که بیمه ندارند، به تصویب رسیده است.
وی در خصوص ذخایر استراتژیک سوخت کشور بیان کرد: ذخایر بنزین نسبت به سال گذشته رضایتبخش است.
بیش از ۳۰۰ میلیون لیتر بیشتر از سال گذشته در این زمان ذخیره داریم و در این زمینه مشکلی وجود ندارد.
وی در خصوص واریز سوخت به کارتهای بانکی، لازم به ذکر است که با وجود عدم دریافت ابلاغیه مصوبه انتقال سوخت به سیستم بانکی، جلسات متعددی با شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی برگزار شده است.
در این جلسات، معماری جدید سامانه هوشمند سوخت با همکاری نظام بانکی و سایر ذینفعان این حوزه در حال طراحی و تدوین است.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تأکید کرد که امیدواریم بتوانیم این وظیفه قانونی را برای سال آینده به مرحله اجرا درآوریم .