مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت با اشاره به اهداف طرح فشار افزایی میدان گازی مشترک پارس جنوبی گفت: با اجرای این طرح میزان افت فشار و کاهش تولید تا حد زیادی جبران و از ناترازی گاز و بنزین کشور جلوگیری کرد.
رضا دهقان مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت در نشست خبری در مورد طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی اظهار کرد: میدان گازی مشترک پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی جهان و مهمترین منبع تأمین انرژی کشور است.
وی ادامه داد: ۷۰ درصد از گاز مصرفی بخشهای مختلف خانگی صنعتی نیروگاهی و بیش از ۴۰ درصد از بنزین مصرفی کشور از محل تولید گاز و میعانات میدان پارسجنوبی تأمین میشود.
به گفته دهقان در سه دهه استخراج گاز غنی از سوی ایران و قطر این میدان دچار افت فشار طبیعی شده است و طبق مطالعات اخیر پیشبینی میشود از سال ۱۴۰۶ سالانه معادل تولید یک فاز پارس جنوبی ۲۸ میلیون متر مکعب در روز و از سال ۱۴۰۸ سالانه معادل تولید ۱۵ فاز پارس جنوبی در روز از تولید آن کاسته شود که برای پیشگیری باید اقدامات بهموقع انجام شود.
مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت با بیان اینکه طرح فشار افزایی میدان گازی مشترک پارس جنوبی یکی از اقدامات برای جلوگیری از افت فشار است، گفت: این طرح با هدف حفظ تولید مهمترین طرح راهبردی وزارت نفت باید در کوتاهترین زمان ممکن با اجرای آن و با اولویت بلوکهای مرزی با کشور قطر، میزان افت فشار و کاهش تولید تا حد زیادی جبران و از ناترازی گاز و بنزین کشور جلوگیری کرد.
اهداف اصلی طرح فشار افزایی میدان گازی مشترک پارس جنوبی
وی با اشاره به اهداف این طرح گفت: اهداف اصلی طرح شامل مدیریت تراز گازی کشور از طریق تامین بخش قابل توجهی از گاز و بنزین مورد نیاز و نگهداشت فشار و نرخ تولید میدان گازی پارس جنوبی و جلوگیری از مهاجرت گاز است.
دهقان ادامه داد: شرکت ملی نفت ایران بهمنظور دستیابی به اهداف فوق و در راستای ماموریتهای ذاتی خود با درک درست اهمیت این طرح استراتژیک نسبت به انتقال و ارتقای مدیریت آن به ستاد شرکت ملی نفت اقدام و مطالعات فنی و مهندسی آن را تحت مدیریت خود آغاز کرد.
مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت گفت: با تلاش مدیران و کارشناسان شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت و گاز پارس و همراهی پیمانکاران اصلی برنامه جامع اجرایی کل میدان گازی پارس جنوبی به طور یکپارچه و کامل تدوین شد و بر اساس آن طراحی و مهندسی پایه انجام و مدارک مهندسی لازم با جزییات کافی برای واگذاری کار به پیمانکاران تهیه شد.
تمام پیمانکاران اجرایی اصلی انتخاب شدند
وی با بیان اینکه ساختار سازمانی اجرا و استراتژی واگذاری قراردادها مشخص شده عنوان کرد: منابع و روش تأمین مالی طرح تعیین تکلیف شده بهعلاوه کل میدان به هفت ناحیه یا هاب مجزا تقسیم و تمام پیمانکاران اجرایی اصلی انتخاب شدند.
دهقان گفت: با آغاز دولت چهاردهم در خصوص تعریف اقدامات ویژه اجرایی بهمنظور رفع ناترازی گاز در کمترین زمان ممکن تمام قراردادهای اجرایی طرح به ارزش تقریبی ۱۷ میلیارد دلار شامل یک الحاقیه به قرارداد IPC فاز ۱۱ برای هاب ۱ و ۶ قرارداد EPCI با قیمت ثابت برای هابهای ۲ تا ۷ تهیه شدند و آماده امضاء با پیمانکاران اصلی طرح است.
مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت در ادامه تاکید کرد: بهمنظور حصول اطمینان از تأمین منابع مالی طرح قرارداد تأمین مالی ۶ پیمان EPCI ذکر شده تا سقف ۱۵ میلیارد دلار با صندوق توسعه ملی مذاکره و پیشنویس آن در حال تهیه است که بهزودی امضاء خواهد شد.
درآمد ۷۸۰ میلیارد دلاری گاز و میعانات تا سال ۱۴۳۰
وی با اشاره به برآورد سرمایهگذاری ۱۷ میلیارد دلاری طرح عنوان کرد: گاز و میعانات حاصله منجر به درآمد حدود ۷۸۰ میلیارد دلاری تا سال ۱۴۳۰ برای کشور میشود و با توجه به بهرهمندی تمام اقشار مردم ایران از عواید حاصل از آن منجر به ارتقای سطح رفاه کشور خواهد شد.
اولین بهرهبرداری از تاسیسات فشارافزایی تا پایان سال ۱۴۰۷
دهقان تصریحکرد: براساس پیشبینیها اولین بهرهبرداری از تاسیسات فشارافزایی تا پایان سال ۱۴۰۷ صورت میگیرد.
به گفته مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت پیمانکاران اصلی طرح شرکتهای ایرانی پتروپارس و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) هستند و تمام این پیمانکاران دارای تجربه اجرایی موفق در توسعه میدان گازی پارس جنوبی هستند.
وی ادامه داد: در این طرح بر اساس برآوردهای صورت گرفته در هر هاب وزن سازه تجهیزات و تاسیسات همراه آن بالغ بر ۶۰ هزار تن پیش بینی شده که مجموعا در ۷ هاب طرح بالغ بر ۴۲۰ هزار تن خواهد بود.
دهقان تاکید کرد: نصب و راه اندازی ۶۰۰ کیلومتر خط لوله زیر دریایی جهت انتقال گاز ترش نیز بخش مهم دیگری از اقدامات لازم در اجرای طرح است.
مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت اظهار کرد: تامین بخش مهمی از توربوکمپرسورهای این طرح از طریق شرکتهای توانمند داخلی توگا زیر مجموعه گروه مپنا و شرکت OTC زیر مجموعه صندوق بازنشستگی صنعت نفت است.
تامین ۷۰ درصد از ملزومات طرح با استفاده از توان داخلی
به گفته دهقان برآورد میشود بالغ بر ۷۰ درصد از ملزومات طرح با استفاده از توانمندی پیمانکاران سازندگان و تامینکنندگان داخلی محقق میشود.
مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت با بیان اینکه طرح اشتغال گستردهای به همراه خواهد داشت، تصریح کرد: پیشبینی میشود در اوج عملیات اجرایی طرح حدود ۱۷ هزار نفر بهصورت مستقیم و ۵۰ هزار نفر بهصورت غیرمستقیم مشغول به کار شوند.
انتهای پیام/