هر بار که نرخ های روی تابلو در بازار طلا صعودی میشود، مردم برای حفظ ارزش دارایی خود به بازار میآیند و تقاضای خرید اوج میگیرد.
به گزارش بنکر (Banker)، اعتقاد جامعه به این بازار سنتی به نظر میرسد از اعتمادشان به نظام بانکی و بازار سرمایه بیشتر است، به افزایش قیمت استمرار میبخشد و متقابلا بر نرخها در دیگر بازارها تأثیر میگذارد.
امروزه طلا دیگر آن جایگاه زینتی سابق را ندارد و بیشتر به شکل سکه و طلای آبشده در خانهها احتکار میشود تا کاهش ارزش پول ملی را جبران کند.
ابراهیم محمد ولی، رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر تهران به بررسی این موضوع پرداخته که در ادامه میخوانید:
آسان ترین مسیر بازار طلاست
ابراهیم محمد ولی در تشریح وضعیت پر التهاب بازار طلا و سکه در این روزها گفت: این روزها مردم برای نگه نداشتن پول ارادهای قوی دارند و برای تبدیل دارایی خود به بازار رجوع میکنند.
آسان ترین مسیر بازار طلاست، که نقد شوندگی بالایی دارد.
تا پیش از این مردم از بازار طلا و جواهر زیور آلاتی میخریدند که دست سازه های صنعت بود. این کالای زینتی در کارگاه های تولیدی تهیه میشد.
وی افزایش تقاضا برای خرید طلا و سکه در بازار را برای صنعت مفید نمیداند.
محمد ولی در این رابطه گفت: خرید طلا و جواهر از بازار به استمرار تولیدات صنعت کمک میکرد و هزینه های جاری صنعت پرداخت میشد.
خرید طلای بدون اجرت و آبشده
سالها است که رویکرد مردم تغییر کرده و به طرف خرید طلای بدون اجرت و آبشده رفتهاند که ضربهای به کارگاه های طلاسازی و تولید این صنعت است.
وی در این رابطه تشریح کرد: اگر کسی بخواهد به بقای مشاغل این صنعت کمک کند باید ابتدا در حوزه اقتصاد کلان کار کند و به این سؤال پاسخ دهند که چرا مردم دیگر ریال نگه نمیدارند؟
پول ما هر روز بازار خود را از دست میدهد و اقتصاد و بخش تولید از این وضعیت آسیب میبینند.
به سمت واسطه گری میرویم
رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر تهران در انتقاد از روند مخرب دلالی گفت: ظرفیت های ایران برای ساختن اقتصادی قدرتمند کافی است.
کشوری وسیع و معدنی داریم. نیروی انسانی پویایی در ایران وجود دارد، ولی چقدر از این ظرفیت استفاده میشود؟!
منظور من خام فروشی نیست بلکه از استفاده بهینه و بهره وری از این ظرفیتها و امکانات صحبت میکنم.
ضعف اقتصاد
باعث تأسف است که در چنین سرزمینی به سمت واسطه گری میرویم و نان و آب دار ترین شغل دلالی است!
وی یادآورشد: از دیدگاه من ضعف اقتصاد عدم ایجاد ارزش افزوده است.
به همان اندازه که روی بهره وری از امکانات، ظرفیتها و نیروی انسانی داخلی کار نکرده ایم، به سمت دلالی و نیاز به بازار های خارجی حرکت شده است.
تصمیمات نابه جا
درباره چرایی این اتفاق باید نهاد های نظارتی جست و جو کنند و به نقطهای برسند که افرادی در تصمیم گیریها مانع از اجرای کارهای اساسی شدهاند.
این فعال اقتصادی با تاکید بر لزوم اصلاحات در اقتصاد گفت: ما میتوانستیم با وجود مشکلات و محدودیت ها، بهتر از امروزمان باشیم ولی به نظر میرسد افرادی با تصمیمات نابه جا مسیر بهبود اقتصادی را مسدود کردند.
تا اصلاحاتی در ساختار اقتصادی نداشته باشیم بازار، بازار واسطه گری و دلالی شده است.
باید مسیر را عوض کنیم
ابراهیم محمد ولی در پایان تاکید کرد: تا زمانی که رویکرد ما تولید نباشد و برای تعالی صنعت کار نکنیم، وضعیت همین خواهد بود و نه تنها شرایط بهتر نمیشود بلکه بدتر خواهد شد. اگر مسیر را عوض نکنیم منظره همین است.
به جای بگیر و ببند در بازارها باید تغییرات اقتصادی کلان را دنبال کنند. چه شاخصهایی میتواند موجب تقویت پول ملی شود؟
مشخصا تولید روندی است که با صادرات و ارز آوری روند کاهش ارزش ریال را متوقف خواهد کرد.