در صورتیکه کارفرما لیست بیمه را در سامانه ارائه دهد و کمتر از ۲۴ ساعت بعد مبلغ مربوطه را واریز نکند، لیست بیمه حذف شده و خدمات درمانی کارگران متوقف میشود.
به گزارش بنکر (Banker)، حذف دفترچههای کاغذی بیمه، مشکلاتی را برای درمان کارگران و بازنشستگان ایجاد کرده است.
در بسیاری از موارد، سامانه به دلیل قطع بودن خدمات، غیرقابل دسترسی است و بیمهشدگان مجبور شوند هزینههای درمانی را به صورت آزاد پرداخت کنند.
قطع غیرقانونی بیمه کارگران
علاوه بر این مشکلات، اخیراً با تاخیر در پرداخت حق بیمه توسط کارفرمایان، بیمه کارگران به طور غیرقانونی قطع شده است.
این موضوع سبب شده تا کارگران، هنگام مراجعه به مراکز درمانی و دریافت خدمات پزشکی، متوجه شوند که به خاطر تاخیر کارفرما، بیمه آنها قطع شده است.
این در حالی است که اخیراً سازمان تأمین اجتماعی اطلاعیهای ارائه کرده و از کارفرمایان خواسته است که در تاریخهای ۲۸ و ۲۹ آذر حق بیمه کارگران را پرداخت کنند.
محمدرضا فرزعلیان، مسئول محور غرب و شمالغرب کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران، به عملکرد خلاف قانون تأمین اجتماعی در قطع درمان کارگران تأکید کرد.
و ی از مشکلات شرکتها در غرب تهران بهدلیل تعطیلیهای اخیر و تاخیر چند روزه در پرداخت حق بیمه خبر داده است.
این فعال کارگری به شدت از نارساییهای سیستم بیمهای انتقاد کرده و تصریح میکند که بر اساس قوانین موجود، قطع بیمه در صورت تاخیر کارفرما غیرقانونی است.
قطع بیمه غیرقانونی است
وی افزود که مدتهاست که تأمین اجتماعی به دلیل عدم پرداخت حق بیمه از سوی کارفرما، ادعا میکند کارگران تحت پوشش استحقاق درمان نیستند و این مشکل در وضعیتی که کارفرما حق بیمه را پرداخت نکرده، کاملاً غیرقانونی است.
فرزعلیان همچنین تأکید کرد که اطلاعیههای اخیر سازمان تأمین اجتماعی در تضاد با ماده ۳۶ قانون تأمین اجتماعی بوده است .
در این راستا، برخی کارگران با نارضایتی به کارفرما مراجعه کردهاند و حتی در مواردی که کارفرما حق بیمه را با تاخیر پرداخت کرده، سازمان تأمین اجتماعی بدون توجه به این موارد، بیمه آنها را قطع کرده است.