به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا، رشد شدید قیمت گوشت در خلال سالهای اخیر باعث شده علاوه بر کاهش مصرف گوشت شاهد افت مصرف کالاهای مکمل و جایگزین این محصول نیز باشیم بهطوری که در حال حاضر مصرف گوشت قرمز و سفید و فرآوردههای گوشتی کاهش چشمگیری پیدا کرده و در عین حال با هجوم مصرفکنندگان به استفاده از محصولاتی مانند قارچ و… قیمت این محصولات نیز با افزایش زیادی روبهرو شده است که این افزایش قیمتها در نهایت به کوچکتر شدن سبد مصرف منجر میشود.
در چند سال اخیر دولت دوازدهم برای تعدیل قیمت گوشت قرمز واردات گوشت را کلید زد و شاید راهکار مناسبی نیز بود.
افشین صدر دادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک در اینباره گفت: در سال ۱۴۰۱ مجموع واردات گوشت گرم و منجمد ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن بود، ضمن آنکه واردات دام زنده هم نداشتیم؛ اما در سال گذشته ۱۲۹ هزارتن گوشت گرم و منجمد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن دام زنده وارد کشور شد که رقمی معادل ۷۷۱ میلیون دلار معادل ۲۱ همت صرف واردات شده است.
همچنین مسعود رسولی دبیر انجمن صنعت بستهبندی گوشت و مواد پروتئینی از افزایش میزان واردات گوشت گرم خبر داد و گفت: بنابر آمار روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن گوشت گرم گوسفندی و گوساله وارد و در بازار توزیع می شود.
رسولی گفت: واردات گوشت از افزایش قیمت در بازار جلوگیری کرده است به طوریکه اکنون هر کیلو لاشه در میدان بهمن با نرخ ۵۵۰ هزارتومان عرضه می شود، در حالیکه اگر واردات نبود، قیمت لاشه در عمده فروشی به یک میلیون تومان رسیده بود.
رسولی قیمت هر کیلو ران و دست گوسفندی را ۳۷۵ هزار تومان، مخلوط گوسفندی ۳۱۶ هزار تومان، ران و دست گوساله ۲۹۹ هزار تومان، چرخ کرده ۲۷۵ هزار تومان و مخلوط گوساله را ۲۸۵ هزار تومان اعلام کرد.
به گزارش برنا، هم اکنون گوشت های گرم تنظیم بازار در استان های تهران، البرز، قم، اصفهان و خراسان رضوی با نرخ مصوب در فروشگاه های زنجیره ای و میادین عرضه می شود.
انتهای پیام/