به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سعید غفوری اظهار کرد: این 6 شهر جدید و یک شهرک ساحلی، فاز اول از مدیریت اجرایی سکونتگاههای ساحلی محسوب میشود که هم به لحاظ موقعیت و هم کارکرد بهنوعی جزو پروژههای پرچم دار و پیشران در حوزه توسعه سواحل محسوب میشوند.
وی ادامه داد: شهرهای جدید تیس، مکران مرکزی، شهر جدید در شهرستان جاسک، شهرهای خلیجفارس، بریس، کوشک و شهرک آفتاب از مجموعه سکونتگاههایی هستند که ضمن داشتن نقش و کارکردهای متنوع اقتصادی و اجتماعی، تلاشی برای ارائه الگوهای جدیدی از شهرسازی و معماری متناسب با شرایط اقلیمی، محلی و در عین حال توانهای منطقهای و بینالمللی هستند.
وی افزود: برای تمامی این نقاط طرحهای مکانیابی، ضرورت سنجی و جامع تهیه شده و برخی از آنها طرح تفصیلی و آمادهسازی و معماری نیز دارند.
وی یادآور شد: برای تمامی این سکونتگاه مطالعاتی در قالب نظام تأمین مالی و سرمایهگذاری با هدف جذب توانهای بخش خصوصی تهیه شده و در این مرحله بستههای مشخصی برای ارائه به سرمایهگذاران داخلی و خارجی آماده شده است.
غفوری توضیح داد: شهر جدید تیس در زمینی به مساحت 4380 هکتار با جمعیتپذیری 150 هزار نفر با کارکردهای گردشگری، مالی، بازرگانی، سکونتی، دانشگاهی و درمانی؛ شهر جدید مکران مرکزی در زمینی به مساحت 10 هزار و 708 هکتار با جمعیتپذیری 500 هزار نفر، با کارکردهای پشتیبان صنعت و معدن، فعالیتهای لجستیک، بندری و صنعتی، صنایع دریایی، آب و انرژی و سکونت، شهر جدید مکران در شهرستان جاسک در زمینی به مساحت 3500 هکتار با جمعیتپذیری 200 هزار نفر با کارکردهای پشتیبان فعالیتهای صنعتی و لجستیک سواحل، گردشگری، بازرگانی و گردشگری دریایی، احداث خواهد شد.
این مقام مسئول ادامه داد: شهر جدید خلیجفارس در مجاورت شهر بندرعباس، در زمینی به مساحت 2400 هکتار برای سکونت و بیش از 15 هزار هکتار برای انواع فعالیتهای اقتصادی، فناوری، نمایشگاهی دانشی، سیاسی و فرهنگی با جمعیتپذیری 200 هزار نفر؛ شهر جدید بریس در زمین به مساحت حدودی 5 هزار هکتار با جمعیت پذیری 100 هزار نفر بهعنوان اولین شهر با کارکردهای تحقیقاتی و گردشگری وابسته نجوم و مطالعات فضایی در کنار آبزیپروری؛ شهر جدید کوشک در زمینی به مساحت یکهزار هکتار با جمعیتپذیری 100 هزار نفر با کارکردهای تأمین خدمات و سکونت منطقه ویژه صنایع انرژیبر پارسیان، آبزیپروری و توسعه جوامع روستایی پیرامون و همچنین شهرک آفتاب در زمینی به مساحت 86 هکتار با کارکرد گردشگری و پشتیبان جزیره کیش برنامهریزی شده است.
غفوری تصریح کرد: فرآیندهای مدیریت اجرایی و سرمایهگذاری این شهرهای جدید آغاز شده و در بخشی از این شهرهای جدید نیز واحدهای مسکونی و تجاری و سایر خدمات و زیرساختهای لازم در حال احداث است و برخی نیز در مرحله آمادهسازی زمین قرار دارند.
سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید از مجموعه توسعهدهندگان و سرمایهگذاران دعوت کرد تا در این کلان پروژه که به توسعه همهجانبه در جنوب و در کل ایران میانجامد کمک کنند و در منافع اقتصادی آن شریک شوند.
انتهای پیام/