علاوه بر بازنگری در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن، دولت در نظر دارد حمایت از مستأجران بویژه مستأجران در دهکهای کمدرآمد را به سمت حمایت واقعبینانه سوق دهد.
به گزارش بنکر (Banker)، پرداخت تسهیلات ودیعه به مستأجران، در حال حاضر یکی از برنامههای حمایتی است اما این تسهیلات محدود است و به دست همه مستأجران متقاضی نمیرسد و نرخ سود آن بالاست و عملاً به هدف اصلی خود نمیرسد.
برای اثربخشی بیشتر وام ودیعه، کاهش نرخ سود وام و پرداخت تسهیلات با نرخ سود ترجیحی مورد نظر سیاستگذار بخش مسکن است.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تدوین برنامه جدید برای پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن، میگوید: «اصلیترین هدف ما در پرداخت این تسهیلات کاهش نرخ سود آن است.»
سامانه رفاه ایرانیان
طاهرخانی افزود: «پرداخت تسهیلات ودیعه به اقشار کمدرآمد در تغییر سیاست تسهیلاتدهی در بخش مسکن مورد نظر است.
سامانههای وزارت راه و شهرسازی به سامانه رفاه ایرانیان متصل شده است و از این به بعد تمام برنامههای بخش مسکن بر اساس دهکبندی این سامانه اجرا میشود.
مستأجران در اولویت دریافت تسهیلات مسکن نیز از این به بعد با مراجعه به سامانه رفاه ایرانیان شناسایی میشوند.
بخشی از مشکلات مربوط به مسکن استطاعتپذیر است. بخشی از اقشار کم درآمد و متوسط جامعه امکان دسترسی به مسکن در استطاعت خود را ندارند که باید با سیاستگذاریها و راهکارهایی این امکان برای همه اقشار جامعه فراهم شود.
نهضت ملی مسکن و مسکن محرومان باید به جامعه هدف اصلی که همان قشر آسیبپذیر جامعه هستند، متصل شود.»
طاهرخانی خاطرنشان کرد: «بستههای پیشنهادی بازنگری در پرداخت تسهیلات مسکن آماده شده و قبل از سال جدیددر نشست شورایعالی مسکن ارائه میشود.
طبق برنامه هفتم توسعه، ۵ میلیون واحد مسکونی در بخشهای مختلف شهری و روستایی برنامهریزی شده است، سهم مسکن حمایتی شهری در این برنامه 1.5 میلیون واحد است.
مسکن روستایی، مقاومسازی و ساخت مسکن در بافتهای فرسوده شهری و دیگر روشهای تأمین مسکن، بخشهای دیگر ساخت 5 میلیون مسکن در طول برنامه هفتم را تشکیل میدهد. این برنامه نقشهراه دولت در حوزه مسکن است.»
یکی از اقدامات دولت برای تأمین مسکن مردم بخصوص اقشار آسیبپذیر افزایش تسهیلات ساخت است، در حال حاضر تسهیلات ساخت از 550 به 650 میلیون تومان افزایش یافته که هدف آن تأمین مالی برنامههای حمایتی تولید مسکن است.