درهم نماینده تقاضای اساسی و تجاری ارز است، چرا که امارات به عنوان منبع اصلی ریاکسپورت کالاها و شریک اول ایران در حوزه واردات به شمار میرود.
به گزارش بنکر (Banker)، معاملهگران از گذشته برای بررسی تقاضای تجاری ارز و پیشبینی قیمت دلار، به حباب درهم توجه میکنند.
بررسیهای انجام شده توسط اکوایران نشان میدهد که حباب درهم افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است و با کاهش بازه زمانی مورد بررسی، این حباب روند افزایشی را نشان میدهد که نمایانگر افزایش هیجان خریداران در کوتاهمدت است.
افزایش تقاضا برای ارز در آستانه سال نوی میلادی و ضربالاجل بانک مرکزی برای صادرکنندگان به منظور تسویه تعهدات ارزی تا یکم بهمنماه از جمله دلایل بنیادی افزایش تقاضا برای ارز در هفته اخیر بوده است.
آرامسازی بازار ارز
برای آرامسازی بازار ارز، نیاز است که فشار ناشی از حباب درهم حذف شود.
نزولی شدن حباب درهم و تثبیت آن در محدودههای بلندمدت میتواند به آرامش بازار ارز کمک کند.
درخصوص روند حباب درهم و دلار، بررسیها درباره قیمت حباب درهم (اختلاف نرخ دلاری درهم و دلار تهران) و حباب تتر (اختلاف نرخ تتر و دلار تهران) نشان میدهد که این هفته حباب تتر به روند اصلاحی رسیده و در پایان هفته در محدوده ۱۲۷ تومان قرار گرفته است.
در مقابل، حباب درهم در این هفته با افزایش همراه بوده است، که این نشان دهنده این است که فشار افزایشی بر بازار ارز در این هفته ناشی از تتر نبوده، بلکه معاملات درهم جو بازار را تحت تأثیر قرار داده است.
حمایت کوتاهمدت دلار
با وجود روند صعودی دلار، تحلیلگران بر این باورند که خرید در محدودههای فعلی با ریسک بالایی همراه است.
ورود دلار به یک محدوده تکنیکی مهم، شایعه توافق بانک مرکزی برای افزایش عرضه توسط پتروشیمیها، نظمدهی بهتر به فضای بازار ارز، آغاز تعطیلات سال نوی میلادی و پیشبینی کاهش تقاضای تجاری ارز، همگی عواملی هستند که ریسک خرید در بازار ارز را افزایش میدهند.
در حال حاضر، محدوده 78 هزار تومان به عنوان حمایت کوتاهمدت اسکناس آمریکایی شناخته میشود و برای اصلاح بیشتر در بازار ارز، ضروری است که دلار زیر این محدوده تثبیت شود.