رييس كميته فقهي بانك مركزي و سازمان بورس گفت: متاسفانه امروز بيش از ۷۰ ميليارد دلار ناشي از ذخيره ارز و طلا از سوي مردم خارج از چرخه اقتصاد و راكد مانده است.
به گزارش بنکر (Banker)، غلامرضا مصباحيمقدم در دهمين همايش مالي اسلامي، اظهار كرد: متاسفانه امروز سرمايههاي در دست مردم، به خوبي به كار گرفته نميشود،
براي مثال ارزي كه مردم خارج از جريان بانكها و فعاليتهاي اقتصادي و توليد و تجارت نگهداري ميكنند و همچنين طلاي ذخيره شده مردم در سطح ملي، طبق آمارها در مجموع به ۷۰ ميليارد دلار ميرسد كه سرمايههاي راكد است.
به عبارت ديگر امروز بيش از ۷۰ ميليارد دلار و حتي بيشتر سرمايه ملي خارج از چرخه اقتصادي قرار دارد.
تير خلاص به اعتماد مردم
وي افزود: متاسفانه تير خلاص به اعتماد مردم زده شد.
در دورهاي مردم ارزهاي خود را در بانكها ذخيره ميكردند، اما تير خلاص به اعتماد مردم زده شد و فاتحه اعتماد ملي به نظام بانكي خوانده شد .
نتيجه آن شد كه ديگر مردم ارز خود را در بانكها سپردهگذاري نكرده و اعتماد خود را به شبكه بانكي از دست دادند.
رييس شوراي فقهي بانك و بورس ادامه داد: دولت و نظام بانكي بايد اعتماد آفريني كنند.
سازمان بورس نيز بايد اعتماد مردم را جلب كند.
البته امروز مشاهده ميكنيم كه وضعيت در بازار سرمايه بهتر از قبل است .
اقدامي كه بورس كالا در حوزه طلا انجام داده را بانك مركزي و شبكه بانكي بايد انجام دهد تا سرمايه راكد در اختيار مردم به چرخه اقتصاد وارد شود.
مصباحيمقدم اظهار كرد: راهاندازي صندوقهاي پروژه در بازار سرمايه كه براي پروژههاي بالادستي و پاييندستي در حوزه نفت و گاز است، ميتواند به ورود سرمايه در اختيار مردم به اقتصاد كمك كند.
بسياري از كارشناسان معتقدند كه بازگشت سرمايه در اين حوزه يك ساله برميگردد و اگر درست است بايد در اين حوزه جذابيت ايجاد كنند تا براي دارندگان ذخاير ارز و طلا سود ايجاد شود.