به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سیدحمید پورمحمدی در همایش سرآمدان صنعت احداث و انرژی، اظهار کرد: از 56 هزار قبلکه بشر در خاک ایران ساکن شد تا امروز همواره بحث ساختمان، ساخت و مهندسی موضوع تمدن ایرانی بوده است. اگر به تاریخ برگردیم کسانی زمانی اقدام به ساخت زیگورات های چغازنبیل کردند. زمانی شهر سوخته بنا شد. زمانی بنای خشتی و گلی بم احداث شد.
وی پس از این مقدمه با بیان اینکه حدود 60 هزار شخص حقیقی و حقوقی در حوزه صنعت احداث فعالیت می کنند، گفت: بیش از 900 ضابطه مهندسی و بیش از 800 دستورالعمل و آیین نامه با همکاری بخش خصوصی و دولت تهیه و تدوین شده است.
وی افزود: امیدوارم گفتوگو بخش خصوصی و دولت کمک کند تا بتوانیم به دوران اوج برگردیم. حدود 20 سال قبل عضو هیات مدیره بانک توسعه اسلامی بودم. آن زمان می گفتم که قویترین پیمانکاران ایرانی هستند.
وی با یادآوری اینکه از رییس وقت بانک توسعه اسلامی برای بازدید از تونل توحید دعوت کرده بودم، ادامه داد: وی از ساخت این تونل توسط ایرانی ها متعجب شده بود و باور نمی کرد این کار توسط مهندسان داخلی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه میزان صدور خدمات فنی و مهندسی در آن سال 4.2 میلیارد دلار بود، گفت: پیش بینی کرده بودیم که صدور خدمات فنی مهندسی در یک افق 5 ساله به 18 میلیارد دلار برسد.
وی بیان کرد: این در حالی است که در صدور خدمات فنی مهندسی عقبگرد داشته ایم و این رقم به حدود یک میلیارد دلار کاهش یافته است.
رییس سازمان برنامه و بودجه اظهار کرد: دو موضوع در دستور کار سازمان برنامه است؛ یکی مشارکت عمومی و خصوصی برای حوزه احداث. دوم هم صدور خدمات فنی و مهندسی است که امیدواریم با یک گفتوگو آنرا به نتیجه خوبی برسانیم.
انتهای پیام/