
آخرین گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران حکایت از آن دارد که در سال ۱۴۰۳ صادرات زنجیره فولاد ایران، پرنوسان بوده و در کنار افزایش صادرات ورق های فولادی سرد و گرم و افزایش صادرات فولاد ساختمانی صادرات فولاد میانی ایران افت داشته است.
به گزارش بورسنیوز، آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، حاکی از آن است که در کنار افزایش صادرات ورقهای سرد و گرم و محصولات فولادی ساختمانی، به ویژه تیرآهن، صادرات فولاد میانی با کاهش روبرو شده است. کارشناسان این حوزه معتقدند که بحران اوکراین و روسیه و افت قیمت فولاد روسیه در بازارهای جهانی از جمله عوامل موثر بر کاهش صادرات فولاد ایران به شمار میرود. این امر باعث شده تا بازارهای هدف ایران به دست تولیدکنندگان روسی تصاحب شود و قیمت فولاد ایران در سطح جهانی نیز با کاهش مواجه شود.
پیشبینیها نشان میدهد که با اعمال عوارض بیشتر بر صنعت فولاد چین از سوی آمریکا، فولادسازان ایرانی به ویژه در استان اصفهان با چالشهای جدی در صادرات مواجه خواهند بود. محدودیتهای تأمین برق و گاز نیز چالشهای بزرگ دیگری برای صنعت فولاد به شمار میروند که میتواند تولید و تحویل به موقع محصولات را تحت تأثیر قرار دهد و تبعات منفی بر صادرات داشته باشد. کارشناسان بر این باورند که تأمین انرژی پایدار و حرکت به سمت فناوری و نوآوری برای افزایش بهرهوری ضروری است.
با توجه به مزیتهای رقابتی استان اصفهان در صنعت فولاد، افزایش صادرات فولاد و محصولات فولادی نیازمند رفع موانع صادراتی و بهبود زیرساختهای تأمین انرژی میباشد.
افزایش صادرات ورقهای فولادی
بر اساس گزارش انجمن فولاد ایران، در سال گذشته، به جز صادرات ورقهای پوششدار که کاهش ۲ درصدی را تجربه کرده است، صادرات ورقهای گرم و سرد با رشد قابل توجهی همراه بوده و منجر به افزایش ۱۹ درصدی حجم و ۱۲ درصدی ارزش صادرات مقاطع تخت فولادی کشور شده است. صادرات ورق گرم با ۱۷ درصد رشد و ارزش ۲۸۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۳ به ثبت رسید. بیشترین رشد صادرات ورقهای فولادی مربوط به ورق سرد است که با ۱۹۴ درصد افزایش، ۲۰ هزار تن از این محصول به بازارهای صادراتی ارسال شد.
رشد صادرات فولاد ساختمانی و نگرانی از افزایش هزینههای ساخت در داخل
گزارش انجمن فولاد ایران نشان میدهد که با وجود کاهش ۱۳ درصدی صادرات صنعت فولاد ایران، صادرات میلگرد و سایر مقاطع طویل فولادی، به خصوص تیرآهن، رشد قابل توجهی داشته است. این افزایش صادرات در حالی است که تولید میلگرد با کاهش ۰.۵ درصدی مواجه شده است.
کاهش صادرات فولاد میانی
بر اساس آخرین گزارش انجمن فولاد ایران، صادرات فولاد میانی شامل شمش و تختال (اسلب) با کاهش ۲۲ درصدی حجم مواجه شده و ارزش صادرات نیز به همین نسبت کاهش یافته است. بیشترین کاهش صادرات مربوط به تختال (اسلب) است که ارزش آن نسبت به سال قبل کاهش قابل توجهی داشته است. محدودیتهای برقی نیز بر کاهش صادرات فولاد میانی تأثیرگذار بوده است.
افزایش حجم صادرات آهن اسفنجی، گندله و کنسانتره سنگآهن
بر اساس گزارش انجمن فولاد ایران، صادرات آهن اسفنجی و مواد اولیه زنجیره فولاد از جمله کنسانتره و گندله سنگآهن با افزایش قابل توجهی همراه بوده است.
تاثیر صادرات فولاد بر صادرات استان اصفهان
مدیرکل گمرکات استان اصفهان از کاهش صادرات کلی استان در سال گذشته خبر داد و بر اهمیت صادرات فولاد به عنوان یکی از عوامل مؤثر بر کاهش صادرات کلی تأکید کرد.
ایران در حال حاضر در بین ۷۱ کشور عضو انجمن جهانی فولاد، رتبه دهمین فولادساز را دارد و پیشبینی میشود که با دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی در سال ۱۴۰۴، به رتبه هفتمین فولادساز جهان برسد.
انتهای پیام/