کارشناس اقتصادی در خصوص تأثیر حذف چهار صفر از پول ملی بر روی شاخصهای اقتصادی و ضرورت این اقدام، بیان کرد: “حذف چهار صفر از پول، تأثیر قابل توجهی بر شاخصهای اقتصادی نخواهد داشت.
به گزارش بنکر (Banker)، کامران ندری افزود: “این تصور که با حذف چهار صفر از اسکناسها، تورم کنترل خواهد شد و قدرت خرید افزایش مییابد، واقعیت ندارد و در واقع یک توهم است. عوامل مؤثر بر تورم شامل کسری بودجه، ناترازیها و رشد بالای نقدینگی هستند و ارتباطی با تعداد صفرهای موجود بر روی اسکناسها ندارند.”
این کارشناس اقتصادی تأکید کرد: “تنها زمانی قدرت خرید مردم بهبود مییابد که تعداد صفرها در حقوق و دستمزدها کاهش نیابد. در صورتی که از حقوق و دستمزد افراد نیز چهار صفر حذف شود، اثر حذف صفر از اسکناسها چه خواهد بود؟ بنابراین، حذف صفرهای اسکناس تأثیری بر مقولات مهم اقتصادی نظیر تورم و قدرت خرید نخواهد داشت.”
ندری افزود: “حذف صفرهای بزرگ ممکن است محاسبات را آسانتر کند، اما این اقدام در شرایط کنونی اقتصاد ایران اولویت ندارد. کشورهایی که با تورم بالا مواجه شدند و توانستهاند آن را کنترل کنند، معمولاً در مراحل پایانی و بعد از موفقیت در کاهش تورم به حذف صفر میپردازند. در ایران، با توجه به عدم کنترل تورم، این اقدام باید در آخرین اولویتها قرار گیرد.”
وی همچنین بیان داشت: “دولت باید به حل مشکلات اقتصادی ایران بپردازد. اگر اقتصاد کشور دارای هزار مشکل است، حذف صفر باید در اولویت هزارم قرار گیرد.”
ندری در پایان تأکید کرد: “انتشار اسکناس جدید هزینهبر است، اما از مزایای حذف چهار صفر میتوان به افزایش گردش مسکوکات اشاره کرد. در حالی که مسکوکات در حال حاضر از گردش خارج شدهاند، مدیریت کنترل تورم میتواند به حفظ و ماندگاری بیشتر آنها کمک کند. همچنین با کنترل تورم، هزینههای چاپ اسکناس کاغذی کاهش مییابد.”