به گزارش خبرگزاری تسنیم، مالیات به عنوان یکی از مهمترین منابع درآمدی دولتها مطرح است. کشورهای پیشرفته حساب ویژهای روی این نوع از درآمدها باز میکنند و کشور بر مبنای مالیات اداره میشود. در این کشورها، پرداخت مالیات یک استاندارد پذیرفته شده است و فرار مالیاتی جرم محسوب میشود.
مردم در برابر مالیاتی که پرداخت میکنند، حقوقی دارند. آنها حق دارند بدانند مالیات پرداختیشان کجا هزینه میشود. در همین راستا، سازمان امور مالیاتی طرحی را با عنوان نشاندار کردن مالیات توسط مودیان به اجرا گذاشت. بر این اساس، مودیان میتوانند به صورت سیستمی و برخط مشخص کنند که مالیات پرداختی-شان در کدام پروژه به کار بیفتد.
طرح مورد بحث مزیتهای فراوانی دارد. یکی از مهمترین نتایج مثبتش، افزایش مشارکت مردم در نظام مالیاتی کشور است. به نحوی که مردمی سازی امور صورت میگیرد. این شرایط به افزایش رضایت مودیان منجر میشود.
به زعم بسیاری، هر اقدامی که در راستای مردمیسازی نظام مالیاتی و ارتقای فرهنگ مالیاتی کشور صورت بگیرد، قابل دفاع است. در همین راستا، نشاندار کردن مالیات توسط مودیان نیز مورد حمایت بسیاری از کارشناسان، نمایندگان مجلس و دیگران قرار گرفته است.
در ادامه نظرات جعفر پورکبگانی، نماینده بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس را در ارتباط با مزیتهای طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان میخوانید.
پورکبگانی در خصوص نشاندار کردن مالیات توسط مودیان و این که این طرح با اولویت سوق دادن درآمدهای مالیاتی به سمت مناطق محروم در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: توزیع 90 درصد از ظرفیت نسبی استان تهران بین 16 استان محروم کشور و تکمیل پروژههای زیرساختی این استانها از جمله اقدامات مثبتی است که در طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان به اجرا گذاشته شد. از آنجائیکه مناطق کمتر برخوردار از جهات مختلف نیاز به حمایت دارند، این طور اقدامات میتواند در توزیع عادلانه امکانات در کشور موثر باشد.
وی ادامه داد: در قانون بودجه نیز نگاه ویژهای به مناطق محروم و سوق دادن منابع مالی به این بخشها شده است. هر چقدر بتوانیم این طور اقدامات را گسترش دهیم، به نفع کشور است و به توزیع عادلانه امکان در سراسر کشور کمک میکند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: نشاندار کردن مالیات توسط مودیان قطعاً در بهبود وضعیت مناطق محروم موثر است. به طور مثال، در استان بوشهر تعداد زیادی شرکت در زمینه پتروشیمی و نفت و گاز فعالیت دارند. در صورتی که مالیات آنها در همین استان صرف شود، اتفاقات خوبی را شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: برخی استانها و مناطق، بسیار محروم و کم برخوردار هستند. این در حالی است که برخی از آنها مانند استان بوشهر سهم زیادی در تأمین بودجه کشور دارند. با توجه به این شرایط، سوق دادن درآمدهای مالیاتی به مناطق محروم در چارچوب طرح نشاندار کردن مالیاتها توسط مودیان اتفاق مثبت و گامی رو به جلو به حساب میآید.
پورکبگانی گفت: در طرح نشاندار کردن مالیاتها علاوه بر تحقق عدالت در تخصیص مالیات با تمرکز بر پروژه های مختلف استانهای محروم، بیش از 12 هزار میلیارد تومان منابع مالیات پرداختی مودیان به 1915 پروژه تخصیص یافته است و 1323 پروژه در بخشهای حملونقل، زیرساخت، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و آبرسانی و …. تامین مالی کامل شدهاند که اتفاق بسیار مهمی در کشور است که در پی آن توسعه در کنار متوجه شدن مردم از محل مصرف مالیات به وقوع میپیوندد.
وی ادامه داد: هر چقدر سازمان امور مالیاتی و دولت بتواند در زمینه شفاف سازی محل هزینه کرد مالیاتها عمل کند، برایمان سودمند است و به ارتقای فرهنگ مالیاتی کشور کمک میکند. این حق مردم است که بدانند درآمدهای مالیاتی کجا هزینه میشود. این شفاف سازیها زمینه را برای ترغیب شهروندان برای پرداخت مالیات فراهم میکند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: این که مالیات دهندگان مشخص کنند مالیات پرداختیشان در کجا و در چه زمینهای صرف شود، کمک بزرگی به مردمی سازی نظام مالیاتی کشور و افزایش رضایتمندی مودیان از پرداخت مالیات میکند. به این ترتیب، هم کسانی که مالیات میدهند و هم کسانی که از پرداخت مالیاتهای متنعم میشوند، رضایت خواهند داشت.
پورکبگانی در خصوص این موضوع که نشاندار کردن مالیات با روش منحصر به فرد با امکان انتخاب مستقیم و برخط پروژه توسط مودیان در کشور اجرایی شده است، تصریح کرد: همیشه نباید به دنبال این باشیم که از دیگران تقلید کنیم. خوب است اگر ایده مناسبی در بخشهای مختلف وجود دارد، آن را اجرایی کنیم و از مزیتهایش بهره ببریم.
وی ادامه داد: نشاندار کردن مالیات توسط مودیان و این که مالیات دهندگان محل صرف مالیات پرداختی شان را مشخص کنند، یک طرح مناسب است که به اجرا گذاشته شد و میتواند برایمان منافع زیادی داشته باشد.
انتهای پیام/