وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراههای جمهوری هند گفت: امروز دو کشور ایران و هند شاهد امضای یک قرارداد بلند مدت برای تجهیز بندر شهید بهشتی چابهار خواهند بود و ما متعهد شدیم تا این بندر را به عنوان یکی از کانونهای اتصال منطقه توسعه دهیم.
به گزارش خبرگزاری برنا، سارباناندا سونوال، وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهههای جمهوری هند، در مراسم امضای قرارداد تجهیز و بهرهبرداری از پایانههای کانتینری و کالای عمومی بندر شهید بهشتی چابهار اظهار داشت: ایران و هند دوستان تاریخی و دیرینه هستند و امروز قرارداد همکاری بلند مدت را به امضا رساندیم که نشان دهنده عمق همکاری بین دوکشور است.
وزیر کشتیرانی هند گفت: امروز، ایران و هند با امضای یک قرارداد سرمایه گذاری، گامی بلند در جهت توسعه همکاریهای خود قدم گذاشتند. این قرارداد نشان دهنده اعتقاد دو کشور به امکانات و پتانسیلهای یکدیگر است و میتواند نقشهای برای همکاریهای طولانی بلند و مفید بین این دو کشور را به تصویر بکشد.
وی افزود: امروز دو کشور ایران و هند شاهد امضای یک قرارداد بلند مدت برای تجهیز بندر شهید بهشتی خواهند بود و باور داریم که این قرارداد میتواند زمینههای توسعه تجاری را برای دو کشور فراهم کند.
سونوال با اشاره به گفتگوهای خوبی که با وزیر راه و شهرسازی به ویژه در خصوص توسعه کریدور شمال جنوب انجام شده است، گفت: بر اساس اراده مشترک دو کشور قصد داریم بندر چابهار را به یکی از کانونهای ارتباط در منطقه تبدیل کنیم. نقطهای که میتواند به ارتباط هند با کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان را بهبود بخشد.
وی ادامه داد: ما نهایت تلاش را برای توسعه بندر چابهار به انجام خواهیم رساند تا این بندر عاملی برای رشد دو کشور باشد.
سونوال با بیان این که هند در سال ۲۰۲۲ روز چابهار را جشن گرفت، افزود: هر دو کشور اقدامات مطلوبی را در جهت توسعه منطقه به انجام رسانده اند.
وی گفت: در سال ۲۰۲۲ گروه کاری مشترک هند و آسیای مرکزی در اولین نشست سران کشورهای آسیای مرکزی، بر اهمیت ارتباط مشترک تاکید داشتند و همچنین بر نقش بندر چابهار در توسعه اقتصادی منطقه تاکید کردند. از این رو در اکتبر سال ۲۰۲۳ میز گردی با موضوع چابهار در نشست همکاریهای دریایی در هند برگزار شد.
سونوال ادامه داد: امروز روز بزرگی است و متعهد شدیم تا بندر چابهار را به عنوان یکی از کانونهای اتصال منطقه توسعه دهیم. امضای این قرارداد میتواند به عنوان یک عامل اعتماد ساز برای تجار جهان باشد تا این بندر را مورد استفاده قرار دهند.
وی در خاتمه گفت: شخصاً بر توسعه این بندر نظارت خواهم کرد و به همراه ایران به صورت مشترک از قابلیتهای این بندر در جهت ایجاد نقطه اتصال در منطقه و استفاده خواهیم کرد.
انتهای پیام/