به گزارش خبرگزاری برنا، شهرام محمدی رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره عملکرد این موسسه اظهار داشت: طبق مفاد قانون تاسیس موسسه، روابط با سازمان بینالمللی کار بر عهده موسسه کار و تامین اجتماعی است، از جمله تبادل کارشناس و بازدید مدیران موسسه از سازمان بینالمللی کار و بالعکس.
وی افزود: طبق قانون، موسسه کار و تامین اجتماعی قدرت اجرایی ندارد بلکه قدرت تصمیمسازی و آموزش و پژوهش دارد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا آموزش و پژوهش مهم هستند و چرا جزو فعالیتهای اساسی موسسه کار و تامین اجتماعی هستند پاسخ داد: دلیل اول یک دلیل عقلی و منطقی است که هیچ جامعهای بینیاز از آموزش و پژوهش نیست. تمدنی که امروز بشریت ایجاد کرده، ناشی از فعالیتهای علمی، آموزشی و پژوهشی است.
محمدی ادامه داد: در مورد وزارت کار و موسسه کار و تامین اجتماعی، برای بهرهوری بدون آموزش و پژوهش نمیتوان جایگاهی قائل شد، زیرا بهرهوری نیروی کار از درون آموزش میگذرد. به همین دلایل عمده، موسسه کار و تامین اجتماعی جایگاه خاصی در مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دارد.
وی افزود: در دولت سیزدهم، علاوه بر فعالیتهای مرسوم آموزشی و پژوهشی، رویکردها و اقدامات جدیدی شکل گرفته است.
محمدی ادامه داد: این فعالیتها بیش از بیست اقدام هستند که بهطور متمرکز انجام شدهاند. برخی از این اقدامات شامل ارتباط منظم و مستمر با ذینفعان اجتماعی در این دولت، شکلگیری هیئت امنای سهجانبهگرایی، و ایجاد گروههای علمی متشکل از اساتید به نام کشور در زمینههای مختلف کار است.
وی خاطرنشان ساخت: در دولت سیزدهم، این گروههای علمی پس از مدت طولانی دوباره شکل گرفتهاند و هر ماه جلسه دارند. تصمیمات آموزشی با مشورت و استفاده از دانش این گروهها گرفته میشود.
رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی گفت: همکاری با نخبگان و دانشگاهیان کشور یکی از ویژگیهای بارز این موسسه در دولت سیزدهم است. برای مثال، طی یک فراخوان ملی، ۱۳۵ نفر از اساتید به نام کشور در زمینههای مختلفی مانند حقوق کار، روابط کار، روانشناسی کار، ایمنی و بهداشت کار، اقتصاد کار و آیندهپژوهی به همکاری با موسسه دعوت شدند.
وی افزود: تصمیماتی که گرفته میشود با مشورت این گروهها و استفاده از دانش آنها شکل میگیرد. این امر در گذشتههای دور موسسه نیز وجود داشت، اما برای مدت طولانی، شاید بیش از بیست و چند سال، این گروههای علمی از بین رفته بودند.
محمدی ادامه داد: در دولت سیزدهم، مجددا این گروههای علمی ایجاد شدند و اکنون به صورت ماهانه با آنها جلسات منظمی برگزار میشود و مشکلات و موانع از آنها نظرخواهی میشود تا تصمیمگیریها بهبود یابد.
این مقام مسئول ادامه داد: ما در موسسه کار و تامین اجتماعی علاوه بر تکیه بر کارشناسان خود، بدنهای قوی از نخبگان کشوری برای مشورت و تصمیمگیری داریم.
“پاسخگویی به ۱۸۵ نیاز آموزشی و ۵ نیاز پژوهشی در موسسه کار و تأمین اجتماعی”
وی افزود: نیازهای آموزشی و پژوهشی وزارت کار و دستگاههای مختلف وابسته به این وزارتخانه بهطور گسترده توسط موسسه شناسایی و پاسخ داده میشود.
محمدی ادامه داد: تا به امروز، ۱۸۵ نیاز آموزشی و ۵ نیاز پژوهشی از سوی موسسات و صندوقهای زیرمجموعه اعلام شده که با همکاری گروههای علمی موسسه، به این نیازها پاسخ داده خواهد شد.
محمدی همچنین اعلام کرد: برگزاری همایش ملی کار که دبیرخانه آن به موسسه کار و تامین اجتماعی واگذار شده، یکی از وظایف مهم ماست. این همایش که به صورت سهجانبه با همکاری جامعه کارگری، کارفرمایی و بخش دولتی برگزار میشود، نتایج آن به کنفرانس بینالمللی کار در ژنو ارسال میگردد. همایش امسال در خرداد ماه با ۲۵ مصوبه به پایان رسید و نتایج آن رصد و به دستگاههای مرتبط گزارش داده میشود.
وی در پایان گفت: در دولت سیزدهم، ۲۰ نوع فعالیت جدید برای موسسه طراحی و اجرایی شده است که جزئیات بیشتر آن را همکارانم، آقای دکتر شریعت و دکتر کارگر، در ادامه توضیح خواهند داد.