شرکت ملی گاز ایران در راستای تنوع بخشی به سبد انرژی و بحث تولید انرژی از هیدروژن به عنوان یک حامل سوخت پاک، همراستا با تحقیقات جهانی وارد این عرصه شده است.
خبرگزاری میزان – به گزارش شرکت ملی گاز ایران، مجید چگنی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، در حاشیه مراسم «امضای تفاهمنامه همکاری پژوهشی بین شرکت ملی گاز ایران و دانشگاه شهید بهشتی» با بیان این مطلب و اشاره به تمرکز این تفاهمنامه پژوهشی بر موضوع هیدروژن، در رابطه با اهمیت ورود به عرصه هیدروژن گفت: شرکت ملی گاز ایران در راستای توسعه کسب و کارهای نوین فناورانه، اقدام به توسعه فناوریهای مرتبط با تولید هیدروژن کرده است.
وی ادامه داد: این اقدام در راستای تنوعبخشی به سبد انرژی و بحث تولید انرژی از هیدروژن به عنوان یک حامل سوخت پاک جایگزین و جدید، صورت گرفته است.
چگنی افزود: این حرکت همراستا با تحقیقات جهانی روی هیدروژن به عنوان یک حامل انرژی انجام شده و براساس مطالعات صورت گرفته از سوی پژوهش و فناوری این شرکت، بنا داریم که از بین طیفهای رنگی هیدروژن، در زمینه تولید هیدورژن فیروزهای سرمایهگذاری کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه این شرکت در بحث تولید هیدروژن فیروزهای به دنبال تبدیل گاز به فرآورده نیست، گفت: در این طرح، بنا بر این است که گازطبیعی در حالت چهارم ماده (پلاسما) مورد استفاده قرار گیرد تا هیدروژن به دست آمده، به عنوان حامل سوخت استفاده شود.
وی تصریح کرد: فناوری مرتبط با هیدروژن یک فناوری هایتک است و در حال حاضر در کشور ما هیدروژن در بخشهای متنوعی از صنعت مورد استفاده است، اما بهعنوان حامل سوخت مورد استفاده قرار نگرفته و از این جهت یک اقدام کاملاً جدید به شمار میرود.
معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به اینکه پروژه هیدروژن در این شرکت در چارچوب زنجیره محصول است، گفت: در این راستا هم بحث تولید و هم کاربرد آن در دستور کار است. به این نحو که اقدامات صورت گرفته در پروژه هیدروژن هم به تولید محصول و هم به ایجاد تجهیزات مرتبط با آن خواهد انجامید.
چگنی در پایان، خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه اینکه، این حامل انرژی هیچ گونه آلاینده زیست محیطی ندارد و با ارزش افزوده بالایی که ایجاد میکند، نقش بسزایی در توسعه کسب و کارهای نوین شرکت ملی گاز ایران دارد.
آئین امضای تفاهمنامه همکاری پژوهشی بین شرکت ملی گاز ایران و دانشگاه شهید بهشتی با هدف استفاده بهینه از امکانات، استعدادها و تواناییهای دانشگاه شهید بهشتی در جهت رفع نیازهای پژوهشی و تحقیقاتی شرکت ملی گاز ایران در حوزه تولید هیدروژن از گاز طبیعی روز شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه در غرفه این شرکت و در آخرین روز از بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد. این تفاهمنامه به امضای مجید چگنی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و سید محمودرضا آقامیری رییس دانشگاه شهید بهشتی رسید.
انتهای پیام/