شاید تا چند سال پیش اگر کسی میگفت تنها با داشتن یک کارت میتوانیم در هر جایی خرید کنیم و به دنبال پول نقد نگردیم، کمی برایمان عجیب به نظر میرسید. اما امروزه دیگر استفاده نکردن از دستگاه کارتخوان عجیب و محال شده است.
دستگاه کارتخوان یکی از لوازم مهم در خریدوفروش و پلی بین دخل فروشنده و خرج مشتری محسوب میشود. این دستگاه که تراکنشهای مالی را با سرعتی زیاد و بدون معطلی انجام میدهد، در ابتدا تنها از طریق خطوط تلفنی ثابت به بانک متصل میشدند. اما در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی، به دستگاههای بیسیم و همراه تبدیل شدهاند و امکان انجام پرداخت در هر مکان و زمانی فراهم کردهاند.
از اولین دستگاههای کارتخوان تولید شده در دهه ۱۹۸۰ تا کارتخوانهای جیبی و پرتابل امروزی، این دستگاه همواره در حال تکامل است، خدا را چه دیدید شاید در سالهای بعد کارتخوانهای سیار به نظرمان عجیب و از مد افتاده به نظر برسند.
با توجه به اهمیت دستگاه کارتخوان در روند خریدوفروش، یکی از سوالات رایج کاربران همیشه این است که دستگاه کارتخوان چقدر باید شارژ شود؟ به همین دلیل ما قصد داریم تا در این مطلب به جواب این سوال بپردازیم! ولی قبل از هر چیزی بهتر است کمی با کار با دستگاه کارتخوان از نوع شارژی و نکات مهم در مورد شارژکردن آن آشنا شوید.
کارتخوان شارژی؛ همراه وفادار مشاغل کوچک و بزرگ
کارتخوان شارژی، یکی از انواع دستگاههای کارتخوان است که به دلیل داشتن باتری قابل شارژ، میتواند بدون نیاز به اتصال به برق مستقیم، برای مدت زمان معینی کار کند. شما میتوانید با کمک این دستگاهها، تراکنشهای زیادی را بدون نگرانی از قطعی یا نوسان برق انجام دهید. به همین دلیل، کارتخوانهای شارژی بهویژه برای کسبوکارهایی که نیاز به جابجایی دارند؛ بسیار کاربردی هستند.
کارتخوانهای شارژی بهطور خاص برای مشاغلی مانند تاکسیها، آژانسهای تلفنی، تحویلدهندگان محصولات درب منزل یا کسبوکارهایی که مکان ثابتی ندارند (دستفروشها) مناسب هستند. این کارتخوانها یک سیم کارت برای اتصال به شبکه و باتری برای شارژشدن دارند. پس هر جا که اینترنت قوی باشد؛ یک کارتخوان سیار شارژی حرف اول را میزند!
اهمیت شارژ کارتخوان در زمانهای پیک فروش چیست؟
شارژ صحیح کارتخوان سیار به دلیل تاثیر مستقیم آن بر عملکرد و عمر مفید دستگاه، اهمیت زیادی دارد. اگر به اصول شارژ توجه نشود، شاید باتری دستگاه خیلی سریع فرسوده و عملکرد آن دچار اختلال شود. در نتیجه، این موضوع میتواند مشکلات جدی برای زمانهای پیک فروش مثل شبهای قبل از عید نوروز به وجود آورد. در ادامه به دلایل اهمیت شارژ کارتخوان سیار میپردازیم:
۳ دلیل مهم که اهمیت شارژ صحیح کارتخوان سیار را نشان میدهد، عبارتاند از:
- افزایش طول عمر باتری
- جلوگیری از خرابی دستگاه
- کارکرد بینقص کارتخوان در زمان اوج فروش
رعایت اصول شارژ صحیح باعث میشود که دستگاه کارتخوان شما همیشه و در هر شرایطی مانند ساعت کار کند و از خرابیهای ناخواسته جلوگیری شود. این امر به ویژه برای کسبوکارهایی که به طور مداوم از این دستگاهها استفاده میکنند، اهمیت زیادی دارد.
نحوه شارژ صحیح دستگاه کارتخوان سیار
برای شارژ صحیح دستگاه کارتخوان، اولین نکتهای که باید رعایت کنید، خاموش کردن دستگاه است. زیرا این کار کمک میکند تا فشار کمتری به باتری وارد شود و سرعت شارژ افزایش یابد.
برای کارتخوانهای شارژی با باتریهای لیتیوم-یونی باید بگوییم این نوع کارتخوانها زمانی به بهترین نحو کار میکنند که وقتی شارژ آنها به حدود ۲۰ درصد رسید، دستگاه را به شارژر متصل کرده و تا حدود ۸۰ درصد شارژ کنید. شارژ کامل ۰ تا ۱۰۰ به طور مکرر میتواند عمر باتری را کاهش دهد.
همچنین ولتاژ مورد نیاز دستگاه کارتخوان باید با ولتاژ ورودی مطابقت داشته باشد. در غیر این صورت، به احتمال زیاد دستگاهتان آسیب میبیند. معمولاً ولتاژ و آمپر مورد نیاز دستگاه روی بدنه یا باتری ذکر شده است؛ به طور معمول کارتخوانها به ۵ ولت و ۱ آمپرنیاز دارند.
برای افزایش طول عمر و حفظ سلامت دستگاه کارتخوان، بهتر است قبل از رسیدن شارژ به حدود ۱۰% تا ۲۰%، آن را به شارژ متصل کنید. همیشه قبل از استفاده از کارتخوان مطمئن شوید که دستگاه به طور کامل شارژ شده باشد، زیرا عدم شارژ کامل میتواند به مدار داخلی فشار وارد کند و عمر دستگاه را کاهش دهد. همچنین، بهتر است از شارژر فندکی ماشین و شارژرهای فست شارژ استفاده نکنید، زیرا این شارژرها باعث آسیب به دستگاه شوند.
برای شارژ کارتخوان، همیشه از کابلهایی استفاده کنید که آمپر مناسب دستگاه شما را تأمین کنند. در نهایت، توصیه میشود دستگاه کارتخوان را ۲۴ ساعت روشن نگه ندارید و در ساعات مشخصی آن را خاموش کنید تا از آسیب به دستگاه جلوگیری کنید.
نکات طلایی برای شارژ صحیح کارتخوان سیار که نباید از دست بدهید!
برای شارژ صحیح کارتخوان سیار، قبل از اتصال دستگاه به شارژر رعایت چند نکته ضرورت دارد تا بتوانید به حفظ عمر باتری و عملکرد بهتر دستگاه کمک کنید.
- خاموش کردن دستگاه: برای افزایش سرعت شارژ و کاهش فشار به باتری، بهتر است هنگام شارژ، دستگاه خاموش باشد.
- انتخاب محیط مناسب برای شارژ کردن: کارتخوان را در دمای معتدل (نه خیلی گرم و نه خیلی سرد) قرار دهید تا از تأثیر منفی تغییرات دمایی بر عمر باتری جلوگیری کنید.
- بررسی پورت شارژ: پیش از اتصال به برق، از تمیز بودن پورت شارژر مطمئن شوید و از ورود گرد و غبار یا رطوبت جلوگیری کنید.
- استفاده از شارژر اصلی: همیشه از شارژر اصلی دستگاه کارتخوان خود استفاده کنید تا از آسیب به باتری جلوگیری شود.
- زمان مناسب برای شارژ: بهتر است زمانی که شارژ دستگاه به حدود 20 درصد رسید، آن را به شارژر متصل و تا 80 درصد شارژ کنید. شارژ 0 تا 100 مکرر میتواند عمر باتری را کاهش دهد.
- عدم استفاده از دستگاه حین شارژ: از استفاده از کارتخوان هنگام شارژ خودداری کنید؛ زیرا این کار میتواند باعث افزایش دمای دستگاه و آسیب به باتری شود. بهتر است دستگاه را به طور کامل شارژ و سپس از آن استفاده کنید.
شما میتوانید با رعایت این نکات عمر کارتخوان خود را بیشتر کنید و تا سالها از آن استفاده نمایید.
باتری کارتخوان شارژی شما زود تمام میشود؟
برای شارژ صحیح کارتخوان و جلوگیری از تمام شدن سریع باتری آن، اولین و مهمترین نکته این است که باید برق با ولتاژ مناسب را تأمین کنید. این ولتاژ معمولاً بر روی بدنه یا جعبه دستگاه نوشته میشود. بیشتر دستگاههای کارتخوان از برق شهری استفاده میکنند، اما اگر ولتاژ کمتری نیاز دارند، باید از مبدل برق استفاده کنید. همچنین، برای محافظت از دستگاه در برابر نوسانات برقی، توصیه میشود از «محافظ برق» استفاده کنید. علاوه بر این، صبر کردن برای تخلیه کامل باتری و استفاده از سیم شارژ استاندارد به طول عمر دستگاه شما کمک خواهد کرد. و نکته دیگر باید از «شارژ کردن ناقص کارتخوان» جلوگیری کنید.
با رعایت این نکات، شما میتوانید از باتری کارتخوان خود به بهترین شکل استفاده و از مشکلاتی همچون تمام شدن سریع شارژ جلوگیری کنید. اگر باتری کارتخوان شما زود تمام میشود، این اقدامات میتواند عمر باتری را به طرز چشمگیری افزایش دهد.
دستگاه کارتخوان چقدر باید در شارژ بماند؟
مدت زمان شارژدهی باتری کارتخوان سیار به عوامل مختلفی مانند نوع باتری و میزان استفاده از دستگاه بستگی دارد. به طور کلی، یک باتری سالم میتواند تا ۴۸ ساعت شارژ را نگه دارد. با این حال، بیشتر دستگاههای کارتخوان بیسیم معمولاً نیاز دارند تا پس از هر بار استفاده، برای کارکرد بدون مشکل در طول روز، کاملاً شارژ شوند. به طور کلی، دستگاههای کارتخوان سیار با یک بار شارژ میتوانند بین ۸ تا ۱۲ ساعت کار کنند؛ اما این زمان گاهی با توجه به مدل دستگاه و میزان استفاده شما تغییر کند.
اگر دستگاه کارتخوان را به تازگی خریداری کردهاید، بهتر است در شارژ اولیه دستگاه را بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت به برق وصل کنید تا باتری به طور کامل شارژ شود. پس از آن، توصیه میشود که دستگاه را به طور منظم شبها یا زمانی که استفاده نمیشود، شارژ کنید تا همیشه آماده به کار باشد و از عملکرد بیوقفه آن برخوردار شوید.
جهت مشاهده و خرید انواع کارتخوانهای سیار و شارژی میتوانید به یکی از بهترین مراکز فروش این دستگاه سایت آریا تجارت الکترونیک پاسارگاد (https://pasargadpos.com/) مراجعه نمایید.