استیضاح عبدالناصر همتی با 89 امضا به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع داده شد. این خبر دیروز از سوی احمد نادری، عضو هیئت رئیسه مجلس، اعلام گردید.
به گزارش بنکر (Banker)، بنابراین، همتی اولین وزیری است که پس از گذشت حدود 6 ماه از آغاز دولت مسعود پزشکیان، با چنین اقداماتی مواجه میشود.
وزرای کابینه پزشکیان، به ویژه وزرای اقتصاد، بهداشت، کار و میراث فرهنگی، با چالشهای جدی در راستای کسب رای اعتماد از مجلس دوازدهم مواجه شدند .
به عقیده تحلیلگران، در حال حاضر بیشتر از سایر اعضای هیئت دولت تحت نظر هستند.
علت استیضاح همتی
اما به نظر میرسد، این بار همتی است که به عنوان نخستین وزیر، احتمالا به استیضاح میرسد، که علت آن نوسانات شدید قیمت دلار است.
همتی در دوران ریاستش بر بانک مرکزی نیز با انتقادات شدیدی مواجه بود.
در آن زمان، مخالفان حسن روحانی به شدت بر روسای بانک مرکزی در دوره مذاکرات برجام و بحران پس از خروج ترامپ میتاختند و این انتقادات به طور خاص پس از سال 1397، یعنی آغاز دوباره بحران اقتصادی، افزایش یافت.
همتی در آن دوران رئیس کل بانک مرکزی بود و تا سال 1400 در این سمت باقی ماند.
اکنون، وی در مقام وزیر اقتصاد با انتقادات مشابهی روبرو شده است.
نوسانات بازار ارز که از زمان اعمال سیاست فشار حداکثری توسط ترامپ آغاز شد، باعث شده است که قیمت دلار به نزدیک 95 هزار تومان و قیمت سکه به 78 میلیون تومان برسد.
هرچند این افزایشها با کاهشهایی همراه بوده، برخی افراد معتقدند که این نوسانات به تهدیدهای ترامپ ارتباطی ندارد.
علیرضا سلیمی، نماینده مجلس، بیان کرد که عوامل اقتصادی کشور هنوز تغییر نکردهاند و این وضعیت میتواند با اتخاذ اقدامات مناسب کنترل شود.
حسین سلیمی، رئیس انجمن سرمایهگذاری خارجی اتاق بازرگانی ایران، نیز دلایل سیاسی را برای نوسانات اخیر بازار ارز مطرح کرد.
وی اعلام کرد که این افزایش قیمت ناشی از تحریمهای ایالات متحده علیه ایران بوده و بر اقتصاد کشور اثرات منفی گذاشته است.
در نهایت، تیمی که در مجلس پیگیر استیضاح همتی است، در حال فعالیت رسانهای نیز در این حوزه هستند.
حسین صمصامی، نماینده مجلس و عضو کمیسیون اقتصادی، اخیراً اشاره کرد که هیئت رئیسه مجلس بهطور نامناسبی استیضاح همتی را مسکوت گذاشته است.
در حال حاضر با توجه به تحرکات صورتگرفته، باید دید که آیا استیضاح همتی به سرانجام خواهد رسید و چه آیندهای برای وی رقم خواهد خورد.